Tandheelkunde

Een gezond gebit

Ook dieren kunnen last krijgen van hun gebit. Dit kan zich uiten in een slechte adem (uit de bek stinken), moeite hebben met eten of zelfs algemeen ziek zijn. Ook wil het weleens gebeuren dat de tanden van pups of kittens niet goed wisselen, waardoor ze ‘dubbel staan’ (persisterende tanden of kiezen) of dat er bij een dier een tand of kies afbreekt.

In ons dierenziekenhuis hebben wij de mogelijkheid om het gebit van uw dier professioneel te reinigen, dentale röntgenfoto’s te maken om het gebit goed in beeld te brengen, en eventueel elementen die problemen veroorzaken te trekken. Drs. Vivian van Essen volgt het differentiatietraject tandheelkunde en voert bij ons de gebitsbehandelingen uit.

Naast het behandelen van gebitsproblemen, hechten wij ook veel waarde aan de preventie van gebitsproblemen bij uw huisdier. Door de tanden van uw hond of kat (indien mogelijk) te poetsen met speciale tandpasta voor dieren, kunnen veel problemen met het gebit voorkomen worden. Indien dit niet lukt, zijn er ook nog speciale voedingssupplementen die kunnen helpen bij de verzorging van het gebit. Onze paraveterinairen en assistenten kunnen u hier over informeren.