Artroseprogramma

Bewegen met plezier

Artroseprogramma

Voor honden en katten is beweging belangrijk. Maar wat als het bewegen niet meer het plezier brengt dat het altijd deed?

Artrose is een veelvoorkomende aandoening voor honden en katten. Bij honden is het zelfs de meest voorkomende aandoening. Ongeveer 80% van de honden ouder dan acht jaar heeft last van artrose. Bij katten wordt artrose ook veel gezien, al ontwikkelt dit zich vaak op later dan bij honden. 61% van katten ouder dan zes jaar heeft artrose. Bij katten ouder dan 14 jaar is dit 82%.

Wat is artrose precies? Bij artrose is er sprake van slijtage aan de gewrichten. Dit is normaal en komt ook bij mensen voor. Het is een chronische, progressieve aandoening, wat wil zeggen dat artrose niet te genezen is en op den duur erger wordt. Dat artrose niet te genezen valt, wilt echter niet zeggen dat er geen hulp mogelijk is!

Bij de Dierenzorggroep hebben we een artroseprogramma ontwikkeld om huisdieren met artrose te helpen. Het bestrijden van ongemakken en pijnsymptomen staat centraal. Een goede opvolging van het programma kan betekenen dat uw hond of kat langer geniet van bewegen. Samen zorgen we zo voor een gelukkig en pijnvrij huisdier.

Download de infobrief